Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

370 på Celebrates julkonsert

/

Kören Celebrates julkonsert brukar vara en uppskattad tradition innan jul. Häromkvällen kom 370 personer för att lyssna och se på kören och solister. Edsbyns pingstkyrka var mer än fullsatt.

Annons

– Det var jätteroligt att så många kom och ville lyssna på oss. För mig är julkonserten en höjdpunkt på året, säger körens ledare Patrik Uhras.

Kören Celebrate startade 2001, så det var elfte julkonserten i år. Man inledde kvällen med Dotter Sion och Ett barn är fött... Den sistnämnda sången med ett arrangemang av Peter Arvidsson, som är musiklärare i Jönköping och som kommer från Edsbyn.

En ny sång för kören detta år var Don´t save it all for Christmas day med kören och Maja Falk som solist. Det är en sång som Celine Dion har spelat in och är något av en gospelballad.

Det fattades inte traditionella julsånger på programmet som Jul, jul strålande jul, Stilla natt och O come all ye faithful (Dagen är kommen).

Eva-Britt Falk gjorde med kören ett fint framträdande som solist med Mary´s song. En annan minnesvärd sång var Herdesången med Johan Falk, Tobias Henning och Stefan Falk som solister. Det är en sång som från början kommer från en musikal Child of the promise.

På dragspel gästspelade Axel Uhras som med hela kören var med och framförde den pampiga Agnus Dei.

Övriga instrumentalister var Bosse Davidsson, piano, Henrik Uhras, trummor, Pär Liverstad, bas, Kalle Davidsson, elgitarr och Josef Lindberg, akustisk gitarr.

Konserten avslutades med Härlig är jorden, Joy to the world med Maja Falk som solist och Välsignelsen. Välsignelsen brukar Oslo gospel choir ha på sin repertoar.

– Vi har sjungit tillsammans under så många är, så vi vet hur vi ska sjunga och framföra sångerna. Det gör att konserterna numera är avslappnade och det är grymt roligt att sjunga tillsammans, säger Patrik Uhras.

Under konserten togs en kollekt upp till missions- och sjukvårdsarbete i Tanzania. Den inbringade 9 000 kronor.

Mer läsning

Annons