Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

240 bjuder på mat i Edsbyns stafett

/
  • Åsa Johansson, Anna Johansson, Susanne Vanberg, Helen Jonsäll, Carina Forsblom och Ulrica Persson ordnar matstafett i Edsbyn för tredje året i rad.

På lördag är det många som sliter lite extra vid spisen i Edsbyn. Då är det dags för årets matstafett, den tredje i ordningen. Och intresset är stort.
– Vi har redan folk som skrivit upp sig till nästa år, berättar Helen Jonsäll.

Annons

Instruktionsbreven har skickats ut, planeringen är färdig och det börjar dra ihop sig till matstafett i Edsbyn. 240 personer runt om i byn förbereder sig på att bjuda hem folk på mat – och bli bjudna på mat hos andra.

– Ja, det är fullt. Flera kan vi inte bli, konstaterar Helen Jonsäll som är med i arrangörsgruppen.

Gruppen består av sex personer och det är tredje året de ordnar stafetten. Första året bjöd de in vänner och bekanta, som sedan spred det vidare och från första till andra året ökade det med över hundra deltagare.

– Det är jättekul att det är så populärt. Första året tror jag också att det var många som hade lite prestationsångest och trodde man behövde göra dyr och lyxig mat, men så är det inte alls, säger Carina Forsblom.

Redan framåt eftermiddagen på lördag får alla deltagare bege sig till den första adressen (som än så länge ligger i förseglade kuvert) för att hugga in på förrätten. Och innan det är dags för efterfest på hotellet har alla besökt flera nya hem, umgåtts med sammanlagt sex olika deltagarpar – och ätit en hel massa god mat.

Mer läsning

Annons