Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-åring smet från olycksplats

En 17-årig kille döms till ungdomstjänst för att ha kört en stulen bil, krockat och avvikit från olycksplatsen. 17-åringen pekas ut av två vittnen, men en nämndeman tycker att bevisen inte är starka nog för fällande dom.

Annons

En röd golf stals en natt i mitten av september i Edsbyn. Inte långt från gatan där bilen stals kolliderade den under natten med en parkerad bil.

Två av varandra oberoende vittnen pekade under rättegången om händelsen i Hudiksvalls tingsrätt ut en 17-årig kille från Ovanåkers kommun som den som kört bilen under den aktuella natten. 17-åringen nekade till brotten och hans flickvän vittnade om att han hade varit med henne. Men rätten konstaterar i domen att parets berättelser framstår som inrepeterade. I bilen hittades dessutom en dator som 17-åringen lånat från skolan.

På tisdagen kom tingsrättens dom mot 17-åringen. Han döms för olovligt brukande, olovlig körning och olovligt avvikande från olycksplats till 35 timmars samhällstjänst och skadestånd på 3 000 kronor till ägaren av bilen. Däremot döms han inte för stöld av bilen – då det inte finns bevis för att de var han som begick stölden.

En nämndeman var skiljaktig och ansåg att bevisen inte var tillräckligt starka mot 17-åringen och att han därför borde frias från samtliga brott.

Mer läsning

Annons