Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

110 Lions-stipendiater

/
  • Det jag brinner för är sången. Drömmen är att få jobba i Stockholm. Dit vill jag tillbaka, säger Jennie Eriksson.

Alfta lions har nu presenterat vilka som får årets stipendier. Under årens lopp har 110 personer och fem klubbar/ föreningar fått stipendier samt projektet Carin Danielsdotter.

Annons

Jennie Eriksson och Patrik Malmström heter årets Lions-stipendiater i Alfta. Jennie får stipendiet för sin målmedvetna satsning på sång- och musikteater och Patrik för sina insatser inom innebandyn.

– Stipendiet betyder att jag kan utveckla mig som artist och kan fortsätta hålla på med det här. Det känns kul att ha blivit uppmärksammad på det viset, säger Jennie Eriksson.

– Det visar att man har gjort något bra för alfta-bygden. Det är kul att Lions på det här sättet visar sin uppskattning, säger Patrik Malmström.

I år delar Alfta lions ut två stipendier på vardera 5 000 kr för framgångar inom dels kultur, dels idrott. Utdelningen sker i samband med luciahögtiden i Alfta kyrka på söndag den 8 december.

I år är det 70 år sedan den första lucian kröntes i Alfta, så luciahögtiden kommer att präglas av detta jubileum.

Efter sin avslutade utbildning vid Mälardalens högskola, samt sång och musikteater vid Geijerskolan, vill Jennie jobba vidare på att utveckla flera musik- och teaterstilar och har även några egna idéer.

Hon sjöng senast i den stora musikalen I ljus och mörker.

Patrik Malmström får stipendiet för sina avgörande insatser för innebandyn, när Sverige tidigare vann junior-VM och nu senast tog guld i senior-VM, med sina ständigt offensiva, blixtsnabba och välriktade skott.

Patrik började som talangfull tonåring med både ishockey, fotboll, golf och så började han spela i Alfta innebandyklubb. .

Slutvalet blev innebandyn och med två VM-medaljer i bagaget spelar Patrik sin sjunde säsong i högsta ligan för Pixbo Wallenstam IBK.

Målet 2014 för Patrik är att åter få spela för Sverige i VM.

Alfta lions club har varit verksam i 40 år sedan 1973. Klubben har delat ut stipendier inom områdena kultur, idrott och ledare.

Mer läsning

Annons