Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovanåker positiv till yrkeshögskola

Samverkansprojektet Yrkeshögskola Hälsingland startade 2009. Nu finns det också planer på att skapa ett liknande projekt för länet.

Gymnasie- och utbildningsnämnden i Ovanåkers kommun är positiv till att från januari 2015 delta i projektet som är tänkt att skapa framtidens Yrkeshögskola Gävleborg.

Nämnden är också positiv till att kommunen deltar i arbetet med att ta fram en projektansökan.

För projektet Yrkeshögskola Hälsingland är ett av uppdragen nämligen att undersöka möjligheterna till och även skriva en ansökan om projektmedel för en utvidgning som omfattar hela Gävleborgs län i samverkan.

Tanken med detta arbete är att ytterligare förstärka arbetet att bidra till den arbetsmarknadens behov av utbildad personal. Det ska ske genom att jobba för fler och stärka förmågan att driva yrkeshögskoleutbildningar.

Man vill också arbeta för att få en långsiktig och hållbar struktur för arbetet med yrkeshögskoleutbildningar i Gävleborgs län och där projektets främsta frågor rör formen för samverkan, ägare samt finansiering efter projekttidens slut.

Yrkeshögskoleutbildningar får man bara starta om det verkligen finns ett påvisat och styrkt behov av det yrke som utbildningen avser leda till.

På grund av bristen på pengar kan man årligen bara bevilja cirka en tredjedel av de ansökningar som kommer in. Därför behöver ansökningarna vara väl underbyggda och hålla en hög kvalitet för att ha en chans att beviljas.

Senast i början av september ska, enligt planerna, en projektansökan vara inlämnad till Region Gävleborg.