Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovanåker länets bästa skolkommun

Ovanåker är länets bästa skolkommun i Lärarförbundets nya ranking. Ovanåker har klättrat från plats 52 till en 33:e plats på listan över de 294 rankade kommunerna i landet.

Lärarförbundet har klassat kommunerna efter kriterier som utbildade lärare, studieresultat, lärartäthet och hur friska lärarna är.

– Det känns jättekul att vi på detta sätt blir uppmärksammade. Det känns som vi får cred för allt jobb vi har gjort i över 10 års tid, säger gymnasie- och utbildningsnämndens ordförande Åke Ahl (M), som tidigare var ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Han tror den relativt höga placeringen beror på att kommunen har ett högt antal utbildade och behöriga lärare. Kommunen har också satsat på Lärarlyftet.

När det gäller lärartäthet ligger dock kommunen ungefär på riksgenomsnittet.

Arvidsjaur toppar för andra året i rad Lärarförbundets rankinglista och är därmed Sveriges bästa skolkommun, enligt förbundet. Lomma kommer på andra plats och Piteå på en tredje.

Lärarförbundets ranking grundas på statistik som enligt förbundet är viktiga för att bedöma skolornas arbetsförutsättningar och resultat. Sammanlagt har man gått ut från 14 olika kriterier.