Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Otroligt go i laget"

En tredjedel av utespelarna i truppen på skadelistan.
Trots det tog Söderhamns FF en ny tung poäng i division 2.
– Vi har ett otroligt skönt go i laget, säger tränaren Benny Dahlin efter 1–1 mot Anundsjö.

Nykomlingen SFF fortsätter att ta tunga poäng i division 2 Norrland. På torsdagen åkte laget till Ångermanland för match mot topptippade Anundsjö – och krigade hem en ny viktig poäng inför 498 åskådare på Olympia i Bredbyn.

Och kriga var verkligen vad laget gjorde – på en plan som var genomusel enligt Benny Dahlin.

– Jag tycker synd om publiken, eller så är den van. Det är den absolut sämsta planen jag satt min fot på inom seniorfotboll. Jag kan inte förstå hur man kan spela på den, säger Söderhamnstränaren.

– Om något lag ville lira var det bara att glömma det. Det blev mycket långa passningar och inget ordnat spel. Mest kamp, fortsätter han.

SFF tog ledningen med 1–0 i den 33:e minuten. Målet tillkom via ett långt inkast som skarvades till Omar Guidji som satte bollen i nät.

– En ganska jämn första halvlek med mycket fasta situationer. Anundsjö skapar många hörnor och känns farliga med några tunga pjäser, men vi löser det på ett bra sätt, säger Benny Dahlin.

I andra halvlek var SFF det något starkare laget och med cirka 20 minuter kvar fick Simon Fäger ett jätteläge att utöka ledningen. Men när anfallaren inte fick in bollen gjorde i stället hemmalaget 1–1 i anfallet efter. Resultatet stod sig matchen ut.

Men ändå en ganska tung poäng för er?

– Vi leder med 1–0 och har jätteläge för 2–0, så det känns lite småsurt. Men det är tuffa förutsättningar. Vi hade sex av 18 utespelare, bland annat Emil Oremo, borta och ändå åker vi och tar poäng mot ett tippat topplag. Det är starkt gjort.

Nu har laget tre segrar, fem oavgjorda och bara en förlust på de nio första omgångarna. Benny Dahlin hyllar mentaliteten som SFF visar upp.

– Det är ett otroligt skönt go i laget. Vi kan tävla mot alla och det vill vi göra. Nu är det på det igen - vi är lediga i morgon (läs: fredag) tränar på lördag och så ny match på söndag mot ett tippat topplag.

Då tar SFF emot Boden på hemmaplan.