Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otippade finalister i Rockkarusellen

/
  • Hollow Hate från Hudiksvall och Bergsjöbandet Käcken och Garefors Trio går upp i Rickkarusellens final i morgon.

På fredag avgörs finalen i Rockkarusellen i Gävle. Två av de sex finalistbanden kommer från norra Hälsingland och ingen av dem hade förväntat sig en finalplats.

Annons

– Vi hade inte några stora förhoppningar. Vi trodde att det rörde sig om en spelning, vi visste inte hur stort det är, säger Magnus Lundgren från Hudiksvallsbandet Hollow Hate.

Hollow Hate har sällskap till finalen av Bergsjöbandet Käcken och Garefors Trio.

– Tävlingen har gett bra reklam och vi har fått en möjlighet att visa upp oss, säger Simon Garefors.

Rockkarusellen är en av Sveriges största musiktävlingar för oetablerade band. Under vintern har flera deltävlingar hållits i Gävleborg och de sex band som fått flest poäng har tagit sig till finalen i Gävle. I finalen får varje band spela i 12 minuter. Framträdandet betygssätts av både en jury och av publiken på plats. Ett system som hälsingebanden är kritiska till. I finalen är det nämligen tre band från Gävle som får hemmaplan.

– Självklart blir det en fördel för Gävlebanden som kommer kunna ha mycket mer av sin publik där. Det hade varit bättre att bara ha juryröster i finalen, säger Magnus Lundgren.

Hollow Hate består av fyra killar som spelat metal i hop i drygt ett år. Under våren kommer de att spela in två låtar. Bergsjöbandet Käcken och Garefors Trio spelar med sina tre bandmedlemmar en blandning mellan rock och folkrock.

– Vi tar det som kommer. Men vi kommer nog alltid att hålla på med musik. Vi har ett par spelningar bokade framöver, säger Erik Käck.

– Vi har växt på scenen under tävlingen. Vi har lärt oss att spela under de förutsättningar som ges, säger Magnus Lundgren.

Mer läsning

Annons