Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Otäcka möten med cyklister i Hudiksvall

Håller verkligen med Inflyttad och gångtrafikant (11/10)!

Annons

Jo, visst finns det väldigt många som cyklar med omtanke om oss gående men det är de andra som utmärker sig.

Jag undrar när de verkligen ska bli bötfällda för den lag de bryter mot. En del far fram som dårar på trottoarerna och där det är cykelförbud.

Dagens cyklar kan ibland köra fortare än bilarna i stadstrafiken och deras ankomst hörs inte. Ibland syns de inte heller av bilisterna som tror sig ha fri sikt när en cyklist i full fräs dyker upp bakom en häck eller husfasad och tycker att den har förkörsrätt.

Runt Lillfjärden är det många cyklister som kör i bredd vid möte av gående. En sådan cyklist snuddade vid min arm så jag är rädd för att möta eller bli omkörd av dem. Det har också hänt att en cyklist mött mig på min insida och mer eller mindre knuffat mig ut från sidan av vägen. Vid ett tillfälle kom en äldre hjulburen herre mitt emot mig och jag var tvungen att fråga om han tänkt köra på mig.

Av de yngre verkar flertalet inte ha ett enda hum om trafikregler. Lär de sig inte sådant i skolan numera? Fast föräldrarna är som insändaren säger ofta inga bra förebilder. Som gående kan jag inte flytta på mig lika snabbt som en datafigur på skärmen. Det verkar en del av den yngre generationen tro och håller jag mig på sidan så är det de som ska väja.

Jag räds den dag när jag blir mindre rörlig och ändå måste ta mig ut för jag saknar den hänsyn som jag själv vuxit upp med.

Trots allt vill jag avsluta med en eloge till alla cyklister som använder sitt färdmedel med förstånd! Jag ser er också och gläds!

Ingrid Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel