Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Otack är världens lön

Signaturen Ingen väljer sjukdom (10/9) tycks mena att det är Kristdemokraterna i regeringen som driver på, och står bakom varje "försämring" för sjukskrivna och pensionärer?

Annons

Det är väl att tillskriva oss alldeles för stor betydelse, som alliansens minsta parti.

Signaturen tycks även mena att det skulle bli bättre för alla utsatta grupper i samhället, om Kristdemokraterna hålls utanför riksdagen. Det är alltså vi som bär skulden till allt. Enligt min mening en mycket udda och egendomlig historieskrivning. Otack är världens lön...

Kristdemokraterna har nu senast drivit, och fått igenom, en satsning på en halv miljard till de sämst ställda pensionärerna. Bostadstillägget höjs med 170 kronor per månad för de med lägst pension, vilket innebär en sammanlagd förstärkning med cirka 350 kronor, för de som har de allra minsta marginalerna.

Till sist ett råd i all välmening: blanda inte ihop religion och politik! Vi är inget "kristet" parti, men har en värdegrund präglad av kristet humanistiska värderingar – och det är en väsentlig, om än för många svårbegriplig, skillnad. Vårt principprogram visar vägen, och ju  större inflytande vi får desto bättre skulle de grupper signaturen värnar om få!

Anders Bergsten (KD)

Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel