Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersunds nyförvärv Dino Islamovic: "Är man född i Ljusdal ska man prova bandy"

Han föddes i bandymetropolen Ljusdal, men fastnade för fotbollen.
Dino Islamovic är anfallaren som gått via Malmö FF, England och Nederländerna – för att sedan skjuta upp Trelleborg i allsvenskan och skriva på för Östersund.
– Det var ingen tvekan om att jag skulle spela fotboll. Men är man född i Ljusdal ska man prova bandy, säger ÖFK:s 24-årige nyförvärv till osdsport.se.

Annons
Gefles Martin Rauschenberg i kamp om bollen med Dino Islamovic, här i Trelleborg, under en match i superettan. Bild: TT Nyhetsbyrån.

Islamovics föräldrar flydde krigets Jugoslavien och flyttade till Ljusdal 1992. Dino föddes två år senare, men kunde lika gärna ha blivit isländsk medborgare. Första gången familjen ansökte om uppehållstillstånd i Sverige fick de avslag. Eftersom de trivdes bra i Ljusdal testade de en andra gång, och då blev det beviljat.

Dino inledde idrottskarriären på bandyplanen, men fastnade – precis som pappan som spelade i division 3 – för fotbollen snarare än bandyn.

– Jag var inte gammal då jag provade på bandy för första gången. Men pappa var ju mer intresserad av fotboll och då han tog med mig på fotboll så kände jag att det var min sport. Efter det har det alltid varit fotboll som varit nummer ett för Dino. Men jag har ju koll på att Ljusdal är riktigt bra på bandy, säger han till osdsport.se.

► (+) Första nyförvärvet om att vara tillbaka i Östersund "Sist jag var här blev vi totalt utspelade"

Efter några år flyttade familjen vidare till Malmö.

– Vi trivdes väldigt bra i Ljusdal och mamma och pappa blev väldigt väl omhändertagna då de kom. De träffade en kvinna som hette Karin av en tillfällighet på gatan en dag. Hon har sedan dess hjälpt mamma och pappa och även mig under min uppväxt. Jag kallade henne mormor. Nu fick jag besked för ett par dagar sedan att hon har gått bort. Det känns väldigt ledsamt. Hon betydde mycket för mig och min familj under första tiden i Sverige och vi har haft bra kontakt med henne efter att vi flyttade, säger Islamovic till osdsport.se.

I Skåne tog Islamovics fotbollsresa fart på allvar. Han blev uttagen till alla de svenska ungdomslandslagen, blev erbjuden A-lagskontrakt med MFF, men hamnade i England och Fulhams juniorlag. Efter två säsonger där gick han vidare till nederländska Groningen, och så småningom Trelleborg.

► (+) ÖFK:s nyförvärv om återförening med barndomskompisen Ghoddos: "Vi har faktiskt aldrig spelat i samma lag"

Efter att ha skjutit upp TFF i allsvenskan den gångna säsongen flyttade han på sig igen. Den här gången till Jämtland och Östersund.

Nu befinner han sig på träningsläger i Spanien och laddar inför den allsvenska debuten.

– Jag trivs redan med grabbarna och ledarna. Alla har verkligen tagit hand om mig väldigt bra. Jag har ju pratat med Saman Ghoddos tidigare som berättat om hur bra Graham Potter är som tränare. Det tog inte lång tid att förstå det, säger Dino Islamovic till osdsport.se.

LÄS OCKSÅ

► (+) ÖFK:s nyförvärv fick sjunga inför laget: "Jag körde Justin Bieber"

Här är klubben som Kindberg kan köpa in sig i: "Haft en besvärlig ekonomisk utveckling"

► (+) Träningslägret på Teneriffa lider mot sitt slut – följ fredagens träning här

► (+) Ken Sema tillbaka i ÖFK-tröjan efter landslagsuppdragen: "Det är bara att njuta av allt"

► (+) Vi sänder GIF Sundsvall–Östersunds FK – här ser du matchen

Annons