Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östernäsköpet godkändes av kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige beslutade på måndag kväll att Ljusdals kommun köper de tre fastigheterna på Östernäs av Setra för 3,4 miljoner kronor och att kommunen river byggnader och byggnadsrester på Östernäs för de två miljoner som kommunen fick pruta på ursprungspriset.

Annons

Alla var dock inte eniga. Leif Hansen (SRD) begärde återremiss av ärendet och att kommunen skulle omförhandla priset.

– Det är makalöst att kommunen ska betala 5,4 miljoner kronor för ett månlandskap. Det är osnyggt av Setra att ta så mycket betalt för det som länge varit en skamfläck i Ljusdal. Det enda bra med förslaget är att det i alla fall är Setra som ska sanera området, dundrade Hansen, som inte trodde att kommunen skulle få tillbaka de pengar de betalat för marken.

Kommunalråden Marit Holmstrand (S) och Sören Görgård (C) och oppositionsrådet Jan Hedlund (M) ansåg inte alls att kommunen får betala något överpris.

– Vi köper sanerad central mark, påpekade Marit Holmstrand, som inte alls var rädd för att kommunen inte skulle få igen pengarna.

– Det finns ett stort intresse för att utveckla volymhandel där, sa hon.

Kommunfullmäktige sa ja till köpet, men Leif Hansen reserverade sig mot beslutet.