Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oslagbare Järvsöfaks

Järvsöfaks tog i går inför 4 000 besökare på Hagmyren ett steg närmare 200 segrar.
Nu fattas bara fem triumfer innan drömgränsen är nådd.
– Det är otroligt att ha fått uppleva allt, sa Jan-Olov Persson.

Hagmyrenpubliken bjöds på stor travsport och russinet i kakan var som så många gånger förr Järvsöfaks som är omåttligt populär i stugorna i allmänhet och på sin hemmabana i synnerhet.

Hyllningarna började redan i värmningen då flera av de 3 974 i publiken applåderade Jan-Olov Perssons 20-faldige miljonär. I Sleipners elitlopp valde Persson att styra sin 15-åring till ledningen och i sista sväng lämnades konkurrenterna med flera längder. Publiken tog emot hemmaekipaget med stående ovationer på upploppet och Järvsöfaks ser under sin sista tävlingssäsong nästan bättre ut än någonsin tidigare.

80-årige amatörtränaren Arne Andersson, Arbrå, har en framgångsrik Järvsöfaks-avkomma i Stamping som i går tog karriärens 21:a seger vilket innebär att hästen nu tjänat över en miljon kronor. Bo Landgren sökte sig tidigt fram utvändigt om ledande Spangmigutten.

– Jag ville inte att den hästen skulle få bestämma i ledningen och nu blev det ett jäkla lopp i stället. Det var ändå inget snack om att Stamping var bästa hästen och i sista sväng kände jag att segern var klar, sa Landgren.

Järvsöviking, en annan Järvsöfaks-avkomma, vann dagens största lopp – Linje 5 – med 150 000 kronor i första pris och i sulkyn satt tränaren Jan-Olov Persson.

I övrigt kan noteras att Hagmyrens Kim Boström fick dela segern i montéloppet när hon red Stig Jarle Röstes Pave Eldmina och Bollnäshästen Nobless Amok visade lite av fjolårets form när Peter M Andersson ledde från start till mål med Thomas Lönns häst.

Thomas Sandberg