Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oslagbare Järvsöfaks

Järvsöfaks tog i går inför 4 000 besökare på Hagmyren ett steg närmare 200 segrar.
Nu fattas bara fem triumfer innan drömgränsen är nådd.
– Det är otroligt att ha fått uppleva allt, sa Jan-Olov Persson.

Annons

Hagmyrenpubliken bjöds på stor travsport och russinet i kakan var som så många gånger förr Järvsöfaks som är omåttligt populär i stugorna i allmänhet och på sin hemmabana i synnerhet.

Hyllningarna började redan i värmningen då flera av de 3 974 i publiken applåderade Jan-Olov Perssons 20-faldige miljonär. I Sleipners elitlopp valde Persson att styra sin 15-åring till ledningen och i sista sväng lämnades konkurrenterna med flera längder. Publiken tog emot hemmaekipaget med stående ovationer på upploppet och Järvsöfaks ser under sin sista tävlingssäsong nästan bättre ut än någonsin tidigare.

80-årige amatörtränaren Arne Andersson, Arbrå, har en framgångsrik Järvsöfaks-avkomma i Stamping som i går tog karriärens 21:a seger vilket innebär att hästen nu tjänat över en miljon kronor. Bo Landgren sökte sig tidigt fram utvändigt om ledande Spangmigutten.

– Jag ville inte att den hästen skulle få bestämma i ledningen och nu blev det ett jäkla lopp i stället. Det var ändå inget snack om att Stamping var bästa hästen och i sista sväng kände jag att segern var klar, sa Landgren.

Järvsöviking, en annan Järvsöfaks-avkomma, vann dagens största lopp – Linje 5 – med 150 000 kronor i första pris och i sulkyn satt tränaren Jan-Olov Persson.

I övrigt kan noteras att Hagmyrens Kim Boström fick dela segern i montéloppet när hon red Stig Jarle Röstes Pave Eldmina och Bollnäshästen Nobless Amok visade lite av fjolårets form när Peter M Andersson ledde från start till mål med Thomas Lönns häst.

Thomas Sandberg