Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskars Texas chili

Grymt gott med riven ost, gräddfil, tortillabröd och sallad.

Annons

1,2 kg högrev
salt
140 g bacon
olivolja
1 finhackad gul lök
2 finhackade färska jalapeños
3 finhackade vitlöksklyftor
en burk krossade tomater
1 msk limejuice
4 dl vatten
1 msk maizena + vatten
svartpeppar
kryddblandning:
1 1/2 msk anchochlipulver (eller nåt annat bra chilipulver, finns på amerikanska hyllan i butiken)
1 msk vanligt chilipulver
1 msk spiskummin
1 tsk torkad oregano
1/2 dl vatten

Putsa köttet, skär i tre centimeter tärningar, salta. Mixa kryddblandningen till en kladdig röra. Stek bacon knaprigt, lägg undan och spar fettet i grytan. Stek köttbitarna och ta upp. Fräs lök, vitlök och jalapeños. Häll i kryddblandningen och fräs med köttet, krossade tomater, limejuice och vatten. Låt puttra tre timmar på låg värme. Lägg i baconet sista fem minuterna. Red av med Maizena. Grymt gott med riven ost, gräddfil, tortillabröd och sallad.