Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskars Texas chili

Grymt gott med riven ost, gräddfil, tortillabröd och sallad.

Annons

1,2 kg högrev
salt
140 g bacon
olivolja
1 finhackad gul lök
2 finhackade färska jalapeños
3 finhackade vitlöksklyftor
en burk krossade tomater
1 msk limejuice
4 dl vatten
1 msk maizena + vatten
svartpeppar
kryddblandning:
1 1/2 msk anchochlipulver (eller nåt annat bra chilipulver, finns på amerikanska hyllan i butiken)
1 msk vanligt chilipulver
1 msk spiskummin
1 tsk torkad oregano
1/2 dl vatten

Putsa köttet, skär i tre centimeter tärningar, salta. Mixa kryddblandningen till en kladdig röra. Stek bacon knaprigt, lägg undan och spar fettet i grytan. Stek köttbitarna och ta upp. Fräs lök, vitlök och jalapeños. Häll i kryddblandningen och fräs med köttet, krossade tomater, limejuice och vatten. Låt puttra tre timmar på låg värme. Lägg i baconet sista fem minuterna. Red av med Maizena. Grymt gott med riven ost, gräddfil, tortillabröd och sallad.