Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskars härliga guld

I höstas var ex-LBK:aren Oskar Robertsson lite förgrymmad på Västerås SK/BK. Det var då han blev stoppad från ett proffskontrakt i Ryssland. I lördags var allt gammalt groll glömt då när det blev SM-guld på Studenternas i Uppsala. VSK slog Edsbyn med 54. Mesta mästarna mästarjublar igen. Och längst ut på vänsterflyen bland hurrande och sjungande VSK-spelare hittar vi ex-LBK:aren Oskar Robertson, 24 år.

En helt otrolig känsla. Visst, vi hade verkligen trott att vi skulle kunna rå på omöjliga Edsbyn, men tänkt att äntligen få stå här som SM-segrare, sa Oskar.

För vägen har varit lång för Västerås SK/BK. 2001 var senast laget blev blev svenk mästare, 2002 var senast man var i final.

Och de tre senaste säsonger na har man slagits ut i semifinal. Ifjol av Edsbyn i den femte och avgörande matchen. Det efter att VSK haft ledningen med 30 i den femte matchen med 17 minuter kvar att spela.

Vi hade ju ledningen med 54, men det var hård anstormning från Edsbyn i slutet och vi kunde inte segerjubla förrän slutsignalen gick. Som sagt, det var en otrolig känsla.

VSK är svensk bandys mesta mästare. Och i höstas gjorde man ett avstamp mot något nytt. Det var när fem spelare lämnade laget som man bestämde sig för en ”ung” satsning. En av dem är 24-åringen från Ljusdal, Oskar Robertsson. Ytterhalven som blev back när Jonas Holgersson kom som tränare till VSK.

En perfekt plats för mig. Jag har order att gå framåt så fort jag får chansen, säger Oskar.

Och det var Oskar Robertsson som, så att säga, visade vägen för VSK. Det var han som drog upp lagets första anfall, spelade ut till evighetsmaskinen Magnus Joneby då räddade Edsbyns målvakt Anders Svensson.

Men det var Edsbyn som tog över kommandot, ledde med 10 (Jonas Edling) och 21 (Edling, str). VSK visade dock ingen blygsel alls och unga Tobias Holmberg, 21 år, växte ut till en jätte. Han hade en klubba med i allt. Det var han som gjorde VSK:s första mål, det var han som sköt när mål- Svensson lämnade retur och Patrik Anderbro pekade i returen till 22. Det var Holmberg som sköt i stolpen när Jonas Nilsson satte returen, det var han som lyfte fram till Patrik Anderbros 43-mål och det var framförallt han som fräckt lyfte in ett frislag till Jonas Nilsson när han gjorde det som skulle bli segermålet, 54.

Det vet jag faktiskt inte. Jag är kontraktslös från och med nu. Nu ska jag först ta en stänkare på banketten och mysa.