Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskar knep andrapriset

I lördags körde Oskar Eriksson Gnarpstrofén, som ende startande Gnarpsbo. Trots snöstorm och slitna däck gick det bättre än han vågat hoppas.

Med en pokal och ett omnämnande som hemmaförare, avslutade Oskar Eriksson sitt första Gnarpstrofé-lopp.

– Ja, det gick väldigt mycket bättre än jag trodde, jag kom tvåa i C-klassen. Och även om man naturligtvis hoppas kunna köra bra får man inte ta ut det i förskott.

Ni hade ju inte så kul väder?

– Nja, på slutet blev det snöstorm, men jag lyckades komma i mål innan dess, fast de sista bilarna fick köra i snöstormen. Annars var det görfina vägar även om sista biten blev spårig på Gårdsjösträckan. Fast jag tyckte det blev roligt. Man fick sitta på spänn och hålla bilen på vägen, och koncentrera sig för att kunna köra fort det var kul!

Hur fort körde du då?

– Jag kom bara upp i 130, men det gick väl i 100 i snitt – jag kör ju som C-förare, där har man inte trimmat motorerna. Och när jag lade om till bättre däck på sista sträckan, då blev det hur bra som helst då kunde jag köra mycket fortare.

Och när ska du ställa upp i en tävling härnäst då?

– Det vet jag inte, kanske i maj. Jag har ju min Cadillac -59:a jag vill göra klar så jag kan köra den i sommar. Det är en del att göra med motorn och framvagnen, den läcker olja och går inte rakt.

Så det blir inte något köp av en rallybil nu då?

– Inte just nu. Men det kan ju bli en del pengar om jag säljer Cadillacen sen, och då kan jag kanske köpa en rallybil framöver.