Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oseriöst agerande av Centern

I måndagens tidning försvarar Magnus Svensson (C) sina osakliga angrepp på barn- och utbildningsnämnden och förnekar också att Centerpartiet handlat populistiskt.

Angående angreppen på nämnden tycker jag det är ganska fult att försöka få det till att den vill lägga ner vissa skolor när något sådant förslag från nämnden inte presenterats. Han är också missnöjd med PwC-utredningen vilket han är i sin fulla rätt att vara. Utredningen presenterade emellertid en hel del fakta och synpunkter som kan vara värda att beakta.

Att en del fakta blivit fel kan däremot skyllas på felaktigt underlag från Söderhamns kommun. Utredningen tillsammans med synpunkter från medborgarna borde trots detta räcka till för att man förutsättningslöst borde kunna ta sitt politiska ansvar och sätta sig ner och diskutera hur skolan i Söderhamn skall organiseras framöver. Detta ansvar har Centern och dess allierade inte velat ta. Man skulle ha kunnat tala om sin ställning i frågan. Eller man kanske inte har någon uppfattning. Vi vet inte eftersom man inte lämnar några besked i nämnden.

Att sedan påstå att man inte handlat populistiskt med sina landsbygdsturnéer behöver knappast bemötas. BUN:s uppgift är att skapa en så bra skola som möjligt för alla elever i kommunen med tillgängliga resurser.

Miljöpartiet vill ha en levande landsbygd och levande tätorter med bra och nära skolor var man än bor. Det får man inte om man som alliansen vägrar att ta ansvar och diskutera frågan.

Claes B. Jacobson

miljöpartiet de gröna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel