Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osäkra tillgångar i konkurs

Huvudbolaget i Nygrens-sfären visar en brist i boet på åtta miljoner kronor, men tillgångarna kan vara större framhåller konkursförvaltaren.

Nygren Invest blev det första bolaget i sfären att komma på obestånd på grund av likviditetsbrist i bankhärvan.

Investmentbolaget hade som affärsidé att utveckla mindre företag med ett långsiktigt perspektiv och det fanns en strategi för expansion. Bolaget gick in som delägare i Lius kontaktcenter, Linjebyggnad i Bollnäs och Hälsinge Personal Entreprenad.

Tillgångarna värderas till 3,6 miljoner kronor och består av en fastighet i Gällivare Dundret. Det finns fler tillgångar i bolaget, men konkursförvaltaren ser dem som ovärderade eller värderar dem lågt. Det gäller exempelvis inventarier bokförda till ett värde av 7,5 miljoner kronor, som förvaltaren inte tar upp. Tidigare nämnda Norrlandsindustrier är bolag som fortfarande har full produktion, men saknar värdering i bouppteckningen. Bolaget bör kunna inbringa ett betydande belopp skriver konkursförvaltare Lars Wenne, Stockholm.

- Värderingen är inte det intressanta i nuläget. Det viktiga är att få med alla skulder och tillgångar i den här konkursen, säger Lars Wenne.

Edgångssammanträde hålls idag, måndag och sedan påbörjas utförsäljningen av tillgångarna som kommer att visa konkursbolagets verkliga skuldbörda.