Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osäkert med Söderberg

Brobergs anfallare Martin Söderberg fanns inte med mot Vänersborg i torsdags.

Det är även osäkert om han kommer till spel mot Sandviken.

Broberg har haft en  förkylningsvåg som gått genom delar av laget den senaste tiden och Martin Söderberg fanns inte med på det sista träningspasset inför söndagens match i Göransson arena i Sandviken.

– Men han har svarat bra på medicinen och känner sig mycket bättre. Vi får lämna det lite öppet, säger Jens Alftin i Brobergs tränarteam.

Broberg, på sjundeplats i tabellen, kommer från två raka förluster inför den sista matchen på några veckor på grund av VM.

Vad blir avgörande för att ni ska vinna mot Sandviken på söndag?

– Det gäller att sätta defensiven. Att vi är täta, ligger nära och inte släpper till några ytor. Det är Sveriges mest fartfyllda lag och spelar på alla tio utespelare, säger Alftin.

Funderar ni på att göra några förändringar i spelet?

– Nej, men det är så att man i alla bortamatcher prioriterar defensiven lite mer än på hemmaplan. Men vi gör ingen skillnad på att möta Sandviken eller något annat lag.

I Sandviken är Magnus Muhrén långtidsskadad. Daniel Bäck saknades i förlustmatchen mot Villa (3–8) senast, men det mesta talar för att han är tillgänglig för spel.