Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osäkert med projekt när lärare flyttar

Hela Sverige ska leva vill fortsätta projekt i Ramsjö även under höstterminen. Men skolan mister sannolikt två av fyra pedagoger och kan få svårt att svara ja.

Annons

Ramsjö skolas vara eller icke vara har varit en het fråga politiskt i Ljusdals kommun.

Men politikerna har valt att inte föra upp frågan om eventuell nedläggning till kommunfullmäktige. Detta eftersom det krävs bland annat konsekvensanalys.

Oavsett uppfattning i nedläggningsfrågan är alla inne på att Ramsjö skola ska finnas kvar åtminstone till juni 2015.

Utbildningsnämnden har varit kritisk till det utvecklingsprojekt som Hela Sverige ska leva där Ramsjö ingår i nätverk med Svågadalens skola och skolan i Ytterhogdal.

Kritiken mot utvecklingsprojektet för Ramsjös del har nu besvarats av Hela Sverige ska leva som i en skrivelse berättar att projektet får fortsätta även i höst.

Hela Sverige ska leva förklarar problemen delvis med en del personbyten i Ramsjö men också att tekniken till det virtuella lärarrummet strulat och att det därför blivit nödvändigt att anlita ny leverantör.

I skrivelsen till Ljusdals kommun framhålls att skolorna i projektet får fler möjligheter att pröva och förbättra nya modeller genom att projektet knutit till sig Jerker Porat som kan mycket nytt vad gäller pedagogik.

– Hittills har inte projektet gett det vi hoppats på bland annat till följd av gammal teknik. Så vi i personalen ska diskutera hur vi ska ställa oss till en förlängning av projektet, säger Anders Nilsson, en av fyra pedagoger som är fast stationerad på Ramsjö skola.

Anders Nilsson berättar att två av de tre kollegerna är på väg bort från skolan inför nästa läsår.

– Vi ska träffa utbildningschefen Lena Tönners Ångman i morgon (läs tisdag) och diskutera bland annat hur det påverkar bland annat projektet.