Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osäkerhet på nytt i Växsjö

En ny osäkerhet har uppstått kring renoveringen av Växsjö skola i Bollnäs.
Socialdemokraterna ville vid torsdagens möte i kommunstyrelsen medge tekniska nämnden tillstånd att sätta igång. Men förslaget röstades ned med siffrorna 8–7 sedan Karin Ånöstam (C) föreslagit en ny remiss till barn- och utbildningsförvaltningen.

Motivet för en ytterligare remiss var det försenade underlaget från tekniska förvaltningen, som nu ligger klart. Detta visar att den beräknade investeringskostnaden blir drygt 8,8 miljoner kronor i stället för tidigare kalkylerade sju miljoner.

- Med dessa förutsättningar bör barn- och utbildningsförvaltningen få yttra sig om konsekvenserna, ansåg Karin Ånöstam.

Socialdemokraterna ville däremot föreslå kommunfullmäktige att besluta om en start direkt och hämta finansieringen ur kommunens rörelsekapital.

Det var en linje som företräddes av samtliga S-ledamöter i kommunstyrelsen med hänvisning till det beslut som fattades i fullmäktige i juni om en renoveringsstart senast i höst.

- Att vi börjar nu är en trovärdighetsfråga, tyckte Stefan Permickels (S).

Partikollegan Jan-Erik Englund höll med. Han såg en risk i att ombyggnaden i Växsjö kan bli samma visa som vid ombyggnaden i Rengsjö skola, ett ärende som försenades kraftigt.

- I vårt parti står vi bakom en upprustning av Växsjö skola. Elevunderlaget visar att den behövs, betonade han

Läs mer i fredagens papperstidning.