Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS hård konkurrent till schlagern

/

Melodifestivalen kommer att tappa tittare. Den slutsatsen drar projektledare Thomas Hall inför OS-starten på lördag.

- Konkurrensen är stenhård, säger han.

Annons

Från början lades en förfrågan in till sportredaktionen på SVT om att banda vissa sändningar från Vancouver, där de olympiska spelen drar i gång under fredagen och pågår i cirka två och en halv vecka.
En begäran sporten sade nej till.
- Det ville de inte. Men försöka går ju, säger Thomas Hall till TT Spektra.
Han menar att konkurrensen med sändningarna från OS, som drabbar Melodifestivalen tre veckor framöver, med start nu på lördag, med största sannolikhet kommer bli hård, och att festivalen kommer att tappa tittare.

backhoppning för herrar på webben, samtidigt som Sverige spelar ishockey mot Schweiz klockan 21.00, svensk tid i SVT 24 och på webben. Melodifestivalen sänder direkt från Sandviken mellan 20.00 och 21.30.
- Förmodligen kommer folk att zappa runt mellan kanalerna på lördagskvällarna. Jag skulle bli förvånad om vi inte tappar tittare under vissa tidsspann, säger Thomas Hall.
Samtidigt är det svårt att räkna ut på förhand hur det kommer att gå för Sverige i OS, och vem eller vilka som går vidare i de olika grenarna. Ett av de största hoten mot Melodifestivalen, menar Thomas Hall, är om Sveriges curlinglandslag skulle gå till semifinal på lördag om två veckor. Det är en match som börjar sändas redan klockan 18.00.
- I värsta fall får vi dra ner en filmduk och visa om det är viktigt. Men samtidigt ligger vi inte sömnlösa om nätterna för det här, vi vet att vi har kvalitativ underhållning att leverera alla lördagarna, avslutar Thomas Hall.

Mer läsning

Annons