Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-domaren från Växbo

Det är långt kvar till OS 2010 – men redan har en svensk fått sin biljett till mästerskapet.
Efter några stabila säsonger har Daniel Lind från Växbo fått chansen att döma när backhopparna gör upp om medaljerna i Vancouver.
– Det är grymt häftigt. Sverige hade en domare med i Nagano 1998, och han har berättat att det är en härlig upplevelse att vara med om ett OS, säger Daniel.

Daniel Lind är ensam svensk om att döma i OS och mästerskapet blir hans första. Daniel har under säsongen som varit dömt sex världscuptävlingar (i Lahtis och Kuopio) och skött det klanderfritt.

Kan du berättta för oss som inte har så stor koll på vad en backhoppningsdomare gör?

– Man tittar på luftfärd, landning och avslutning och kan dra av poäng för samtliga tre moment. Totalt är man fem domare och den högsta och längsta poängen räknas bort, säger Daniel, osm redan längtar till OS-invigningen.

– Det blir grymt häftigt. Man blir där i ungefär två veckor och förhoppningsvis kommer man att hinna med mycket mer än att bara döma. Det blir lite som en semester också och jag hoppas kunna se lite alpint, skidor och skidskytte, säger Daniel.