Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älgkalv jagades ned i en sjö av lösa hundar – drunknade

/

Boende vid Trehörningen fick i fredags kväll bevittna hur två stora, lösa hundar jagade två älgkalvar över ett hygge i området. Ena kalven lyckades springa i från hundarna medan andra kalven jagades ned i sjön och drunknade.

Annons

Det var i fredagskväll som två boende vid sjön Trehörningen fick syn på hur två älgkalvar kom galopperandes med två lösa hundar efter sig. Det var en vit/svart hund och en brun/svart hund, båda av den större storleken som jagade älgkalvarna. Den ena älgkalven lyckades komma från hundarna och sprang över ett hygge och in i skogen igen. Men den andra kalven jagades ned mot sjön.

– Man kunde höra hur älgen råmade och vi försökte skrika på hundarna för att få bort dem, säger en av de boende som stod cirka 100 meter bort när incidenten inträffade.

När älgkalven motvilligt tagit sig en bit ut i vattnet kom hundarna efter och hoppade på den. Och de gav sig inte förrän kalven hade drunknat.

– Man kunde se skador på älgens rygg och nacke, inte bett men rivmärken, säger en av de boende som sedan var med och drog upp älgkalven ur vattnet.

Någon vuxen älg syntes inte till vare sig före eller efter det inträffade. Däremot kunde man se spår från en vuxen älg.

De lösa hundarna känns inte igen av någon av de som bor vid Trehörningen, där de boende känner varandra väl.

– Man kan ju hoppas att hundägaren läser det här och ser till att hålla ordning på sina hundar, säger en av de boende.

Mer läsning

Annons