Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orken sänkte Vismarå

Full rulle framåt – det kostade Vismarå poäng i onsdagens historiska division 4-premiär mot Ljusne.

2–3 (1–0) var en örfil som sved hos laget vars ambition är att det ska vara "mer än bara kul på fotbollsplanen".

– Vi hade möjligheten att vinna, var på väg mot oavgjort men vi orkade inte tiden ut, sa Vismarås Martin Olofsson som själv skrev ett nytt kapitel i Vismarås historiebok.

2010 var han initiativtagare till att starta klubben. På onsdagen skickade han in klubbens första mål i hälsingefyran när han i den första halvlekens sista minut nådde högre än Ljusnemålvakten Big Phopruk och nickade in 1–0.

Den andra halvleken blev dramatisk.

JP Baylac drog in Ljusnes kvittering till 1–1 i den 52:a minuten och sex minuter senare träffades gästernas Martin Bergenholtz så olyckligt av Peter Vallins fot att han tuppade av och fick hämtas med ambulans.

Efter ett långt speluppehåll bombade sedan Andreas Mattsson läckert in 2–1 på en frispark i krysset, men bara fem minuter senare kunde Emil Nordqvist nicka in kvitteringen till 2–2 sedan Ljusne blixtsnabbt ställt om och Vismaråförsvaret inte hunnit komma på plats.

I den 88:e minuten kom sedan avgörandet när planens store lirare, JP Baylac, klämde in 2–3 efter en målvaktsretur.

– Jag är förstås hur nöjd som helst med den här segern. Det blev precis lika tufft som vi hade förväntat oss men grabbarna visade styrka och moral när de vände 0–1 och 1–2 till seger, sa Ljusnes tränare Klas Forsgren.

Hos Vismarå var det knäpptyst i omklädningsrummet.

– Vi kommer att få slita för varje poäng i den här serien men garanterar att ingen är nöjd med dagens insats, sa Martin Olofsson.