Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orken höll i en halvlek

I serieomstarten av division 3 var det tänkt att Strand skulle hänga på topplagen.
Men hemmamatchen mot Hofors blev ett stort antiklimax och slutade med förlust, 0–3.
– Luften gick ur, säger Strandtränaren Robert Örnehag.

Strand och Hofors bjöd inte på någon bländande fotboll under den första halvlek. Termometern visade över 30 grader och så många målchanser mäktades inte med under de inledande 45 minuterna.

Det var ändå hemmalaget som förde matchen. Efter åtta minuters spel kom Kion King i friläge, men målvakten Erkan Gumus räddade Hofors den gången.

Bortalaget var inte helt ofarligt och det var Hofors som hade halvlekens bästa målchans. Ett slumpartat skott utanför straffområdet, letade sig upp i ribban bakom Strands målvakt Marcus Nyqvist.

Hofors stod högt med backlinjen och Strand hade stundtals möjligheter att komma in bakom.

När Daniel Yohannes lyfte in ett inlägg i den 38:e minuten, var Andreas Larsson ytterst nära att nicka in ledningsmålet. Målvakten räddade till hörna.

Den andra halvleken började inget vidare för Strand. Slarv i backlinjen gjorde att Roger Persson fick komma helt fri med bollen och enkelt rulla in 1–0 till bortalaget.

– När de gör 1–0 på ett misstag är det som om luften går ur. Felpassen haglade och vi fick inget lugn på planen, säger Robert Örnehag.

Bästa kvitteringschansen skapade vänsterbacken Jonathan Stridh. Han drev upp bollen på kanten, gjorde bort två motspelare, innan bollen hittade in i straffområdet. Men närmare än ett avslut i insidan av stolpen kom inte Strand och i stället kunde Hofors sätta både 2–0 och 3–0 i matchens slutminuter.

– Hade vi satt chansen vid stolpen hade det kunnat slå om till vår fördel. Men Hofors stod för en kämpainsats, spelade smart och stod rätt på planen.

Påverkade värmen någonting?

– Det ska inte vara någon skillnad. Egentligen bör det vara värre för Hofors som har rest upp hit. Det är bara att ta nya tag och ladda om inför matchen på torsdag, säger Robert Örnehag.

Då möter Strand Brynäs på bortaplan.