Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örjan Fridners framtid i partiet diskuteras – öppnar för avgång

 
Örjan Fridners politikerersättning
Visa alla artiklar

Efter den polisanmälan mot Örjan Fridner som kommunen lämnade in under måndagen funderar nu Ljusdals Socialdemokrater över hans framtid som politiker.

– Som situationen är nu så ser vi att det är ett nytt läge, säger Markus Evensson (S), oppositionsråd i Ljusdals kommun samt gruppledare för socialdemokraterna, efter måndagens besked om att kommunen har polisanmält Örjan Fridner.

Läs också: S-politiker polisanmäld efter misstankar om för hög ersättning

Örjan Fridner känner sig nedslagen inför situationen och berättar att han efter brandattentatet i höstas, då han själv och familjen hotades av attentatsmannen, funderade på att sluta som politiker.

– Att ena halvåret bli hotade med sina barn och fru och andra halvåret bli fråntagen det viktigaste man har av politiska motståndare och Ljusdals kommun, som jag med sådan stolthet har kämpat för. Och när jag försöker reda upp det då spottar de mig i ansiktet och polisanmäler mig. Då börjar jag undra, ska jag vara med längre.

Något besked kring hans framtid inom Ljusdals Socialdemokrater ges dock inte denna dag.

– Nu känner jag att jag inte vill ge besked om timeout eller att jag avgår, jag vill först och främst få smälta det här. Jag har aldrig varit i situationen att jag är polisanmäld.