Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Originellt och genuint

Arton78, det nya haket i stan, står för veckans smakupplevelse.

Restaurangen ligger i CH:s gamla lokaler, och har dessutom även tagit över lokalerna från gamla Kebabhouse. Den här gången tog jag sällskap av min man Niklas. Vi kom dit, blev väl mottagna, och trots många reserveringar blev vi presenterade två olika bordsalternativ. Väl till bords kom menyn snabbt på plats och vi lämnade dryckesbeställning. Efter det kom ägaren till bordet och pratade lite om vad som fanns på menyn och det extra alternativ som även vid tillfället fanns utöver menyn. Det var en 21-dagars hängmörad ryggbiff från Hamrånge med potatiskaka och örtsmör vilket lät som ett kalasbra val. Jag fick tala om hur jag ville ha mitt kött och jag valde medium-well. Jag poängterade att jag inte ville att det skulle "rinna nånting rött" ur det, känslig som jag är. Min man valde flankstek med pommes och bearnaisesås. Till förrätt valde vi båda vitlöksbröd med tomatsalsa.

Medan vi väntade på förrätten slog det mig att lokalen är kvav, det blev varmt att sitta där och man önskade att man kunde öppna ett fönster. I övrigt såg jag en jättehäftigt inredd restaurang med originella och tuffa detaljer, bord av en gammal traktorfront, gamla traktorsitsar som barstolar, svetsade stolar och bord. Verkligen läckert och det känns att det ligger mycket tanke och arbete bakom. Det fanns också lägre vanliga bord längre bort i lokalen. Där skulle det funka att sitta med barn, men det fanns ingen barnmeny, kanske är stället mer för vuxna.

Förrätten kom, vitlöksbröd, tomat/rödlöks-salsa och en grönsallad med sparris och rödlök. Reagerade på att det var rödlök både i salladen och i salsan, men det var gott! Varmrätten kom och såg trevlig ut. Det var för mig ingen traditionell potatiskaka med skivad potatis i lager, utan mer en italiensk potatiskaka med kokt mosad potatis och ost. En sallad på grönsallad, rödlök och sparris delade tallriken och på andra siden låg köttet. En fin bit med kappan kvar, kanongod såg den ut! Till min besvikelse siprrade rött ut när jag skar i den och jag åt inte hela köttbiten. Den var dock god i kryddningen och passade bra med potatiskakan. Jag hade önskat lite mer krydda i kakan, jag tycker om när det smakar mycket, men den var bra stekt och väl presenterad. I örtsmöret syntes inga örter, det hade varit fint med lite grönt i, men det smakade bra och fyllde sin funktion.

Min man var lyrisk över sin tallrik, han älskade flanksteken, och pommesen på hans tallrik var överlägset goda (jag var så klart tvungen att hjälpa honom äta upp dem). Och så är det ju, smaken är som baken, och det som är gott för mig, passar inte alla andra, och så vidare.

Så för mig var det ingen slam-dunk, men min man var mycket nöjd, vilket leder till följande. Gå dit, käka och avgör själva! Stället är klart värt ett besök, och man verkligen märker att det finns en personlig och genuin känsla förmedlad i lokalen, och att ägarna gjort en rejäl kraftansträngning. Arton78 har tagit bort det gamla mörka och lyft det med något ljust, nytt och originellt!