Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

William Lind vann O-ringens herrelit

/

Segertippade William Lind, Malungs OK Skogsmårdarna, tog hem guldmedaljen under fredagen efter fem dagar i och runt Borås.

Annons

Med placeringarna 1, 1, 32, 7 och 6 kunde Lind löpa in som segrare.

Lind är den ende herrlöparen från årets VM-trupp som tävlade i O-ringen. Redan innan tävlingen förklarade Lind att det var full satsning som gällde.

– Jag som har rötterna i Härryda har verkligen sett fram emot O-Ringen i Borås så jag bestämde mig tidigt för det här upplägget, sa Lind då.

Linds väg mot guldet har samtidigt varit ett formbesked inför VM i Skottland som börjar den sista juli.

I sprinttävlingen på tisdagen blev Lind 32:a. Då var han ändå tre minuter och 14 sekunder före tvåan i sammandraget. Lind höll sedan undan genom de sista sträckorna, men det blev jämnt in i det sista.

Med fem kontroller kvar gick Olle Boström, Järla, i kapp. Det var till slut bara meter mellan Lind och Boström. Från start på sista sträckan var Linds ledning en minut och 11 sekunder.

När kände du att du hade det?

– Det var väl egentligen sista metrarna här. Jag trodde att jag skulle ta honom när vi kom ut på asfalten, säger William Lind.

Att vinna O-ringen är en stor händelse i en orienterares karriär. William Lind är inget undantag.

– Det känns helt fantastiskt. Att vinna O-ringen har jag siktat på länge och det är stort att få göra det på hemmaplan.

På damsidan var Simone Niggli länge i ledningen. I går gick norskan Anne-Margrethe Hausken Nordberg förbi Niggli i sammandraget.

– Helst ska man inte tänka på segern och på de som kommer bakom. Men jag tänkte inte på något annat. Det gäller att hela tiden fokusera på nästa kontroll. Det är en mental prövning, säger Hausken Nordberg som vann både VM och O-Ringen 2008.

Simone Niggli blev tvåa och Anna Forsberg, Göteborg-Majorna, trea.

Mer läsning