Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lysells kaoslopp i O-ringen: "Riktigt jävla onödigt"

Jerker Lysell låg jämnsides med världsstjärnan Thierry Gueorgiou efter tre etapper i O-ringen. Efter den fjärde hade fransmannen sprungit ifrån Lysell rejält i totalen, då den senare hade ett riktigt kaosartat lopp.

Annons

Jerker Lysell låg jämnt med världsstjärnan Thierry Gueorgiou efter tre sprunga etapper i O-ringen. Efter den fjärde etappen hade fransmannen hängt av Lysell rejält i totalen.

Jerker Lysell Rehns BK grinnar illa efter rggskott och problem som tvingade honom att stanna vid flera tillfällen. Något som gjorde att han tappade ledningen i elitklassen.

– Jag känner mig pigg på start. Återställd och allting, men det var väldigt svårt från början så jag tog det lugnt. Flera stopp från början, men jag ville inte göra några misstag. Banan var klurig, svårt att komma in i det. Men när jag väl kom in i det fick jag världens håll på långsträckan över berget, jag kunde inte koncentrera mig på mitt eget.

Väl uppe på berget kom Lysell ikapp Torgeir Norbech. En dragkamp utkämpades mellan de båda på fjället.

– Jag hade så jävla ont i bröstet att jag inte koncentrera mig på mitt eget. Ett tag var jag när på att släppa Torgei, men så försvann det och han bommade så jag fick en lucka.

Efter att hängt av sig Norbech stötte Lysell på ännu fler problem.

– När jag kommit ifrån honom så högg det till i ryggen i stället, så jag fick stanna tre gånger på vägen hem. Och stå still i fem sekunder, när jag väl kunde börja springa så kunde jag bara jogga.

Jerker Lysell Rehns BK löper i mål med ryggskott och problem som tvingade honom att stanna vid flera tillfällen. Något som gjorde att han tappade ledningen i elitklassen.

Mot slutet av loppet kunde Lysell så smått få fart under fötterna. Men än en gång stötte han på problem i ett lopp som han själv benämner som kaosartat.

– Men när jag väl närmade mig slutet så gjorde jag århundradets misstag och räkna fel på backarna på slutet. Jag trodde att jag sprang över en backe men jag sprang över två. Jag räknades fel helt enkelt. Sen gjorde jag en och en halv minut på den näst sista kontrollen, riktigt jävla onödigt.

Hur gick tankarna när du kände att du fick ont i båda rygg och framsida?

– Det är ju som det är, har man det så har man det. Då är det bara att köra sitt bästa och försöka ta sig i mål. I morgon kan det kännas bättre om man har tur. Det känns mer att ha gjort det här oerhörda sura beslutet, jag hade tur att Magne(Dahli) inte helelr gjorde något toppenlopp. Än så länge är inte totalen förstörd och det är jag glad för.

Drömscenariot från din sida var att komma ut i ryggen på Gueorgiou på sista etappen, men hur känns det nu?

– Äh, jag tror det hade blivit för tufft ändå efter i dag. Men nu är det bara att ladda igen, jag har fortfarande chans att slåss om topp tre, det hade jag inte tänkt innan i dag. Det är synd att Guergiou är så långt fram, men det är han värd efter dagens lopp. Det är bara att gratulera så får en annan bara bita ihop och komma igen.

Är du nöjd att du tog beslutet att fortsätta spring i O-ringen?

– Det var svårt att avsluta efter vinster. Nu känner man om man verkligen ska offra kroppen en dag till. Men det måste jag göra, det är bara att bita ihop.

Mer läsning

Annons