Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lysell skadad – tvingas bryta O-ringen

/

Ambitionen var en topplacering i O-ringen.
Men det blev bara fem kontroller innan Rehns BK:s Jesper Lysell tvingades bryta tävlingen.
– Gör man inte resultat får man inte åka på något heller, säger 26-åringen, som nu riskerar att missa Euromeeting i Estland.

Annons

Jesper Lysell, tvillingbror till sprintstjärnan Jerker, har haft en stark vår och sommar. Formen har han hittat genom att öka träningsdosen jämfört med tidigare år. Därför satsade Rehns BK-sprintern mot en framträdande placering i H21:s elitklass i O-ringen i Borås.

Men Jesper Lysell hann inte längre än fem kontroller på första etappen innan han tvingades avbryta tävlingen på grund av en krånglade fot.

– Hälen och en sena i foten jäklas och springer jag blir det bara värre. Så det blev väl 500 spänn per kontroll för anmälningsavgiften, säger 26-åringen.

– Fysiskt sett har jag växlat upp och blivit ganska snabb, så jag hade tänkt få till det bra. Jag hade ambitionen att komma topp 15 totalt sett i O-ringen, det hade varit jäkligt bra i H21 elit.

Med facit i hand skulle han inte ha sprungit terrängloppet Hälsingetrailen veckan innan resan till O-ringen. Det var i Segerstaskogarna som som problemen med foten tilltog.

– Det blev lite för mycket där, men sådant kan man inte veta innan. Det är det som är så tråkigt.

Att Jesper Lysell missar resten av O-ringen kan bli förödande för fortsättningen av säsongen. Bland annat riskerar han att inte bli uttagen till Euromeeting i Estland i höst.

– Gör man inte resultat får man inte åka på något heller. Jag får satsa på SM eller något, eller helt enkelt träna mig bättre och vara frisk till nästa år, säger han.

Trots skadan stannar Jesper Lysell på O-ringen veckan ut.

– Jag får ta lite semester och lufsa runt lite.

Mer läsning

Annons