Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraschade in i en bil för två månader sedan – ställer ändå upp i O-ringen: "Kan inte ligga på soffan"

/
  • Karl-Olof Borg är trots en otäck olycka för två månader sedan på plats i Borås.

För två månader sedan kraschade han in i en bil, fick tre bäckenbrott och flera revben brutna.
Mirakulöst nog är Ockelbos Karl-Olof Borg, 67, ändå på plats i Borås för O-ringen 2015.
– Jag började träna direkt efter olyckan, det är viktigt för annars blir man inte bra fort. Man kan inte ligga på soffan bara, säger järnmannen.

Annons

Karl-Olof Borg är en av många orienteringsfantaster. Han gjorde sitt första framträdande 1967 och har sedan dess sprungit de flesta klasser. O-ringen 1967 är inte direkt som O-ringen 2015, menar Karl-Olof.

– Jag sprang det andra O-ringen när det gick i Husqvarna kommer jag ihåg. Då var det 600 anmälda och det var lite skillnad, minns han.

Ockelbos 67-åring skulle egentligen inte ha varit på plats i Borås. En otäck olycka för två månader sedan tvingade Karl-Olof Borg att ligga på sjukhus i fem dagar.

– Jag var ute och cyklade med min racer där det var ett trafikhinder på sidan, ett nytt som jag inte visste om. Jag körde säkert 30 kilometer och rakt in i hindret och flög sedan in i en bil. Jag slog höften och fick tre bäckenbrott och några revben brutna.

Men efter en otroligt disciplinerad rehabilitering är Karl-Olof mirakulöst nu på plats för O-ringen 2015. Han kommer dock inte ställa upp i H65, som var tanken, utan i stället blir det orientering på cykel.

– Jag fick byta klass och köra mountainbike-orientering. Jag har inte kunnat springa riktigt än, utan bara joggat lite. Cykel går jättebra och det ska bli kul.

Känns det inte lite som ett mirakel att du ändå är här?

– Jodå... Men det gäller att försöka träna direkt efter. Redan efter någon dag kunde jag inte böja benet, men jag låg tre timmar på morgnarna och böjde benet. Jag fick till det och Jag började träna direkt efter olyckan, det är viktigt för annars blir man inte bra fort. Man kan inte ligga på soffan bara.

Hur mår du i dag egentligen?

– Just i dag är det i princip ingenting. Jag tycker att jag är frisk och det har gått väldigt snabbt.

Fokus de närmsta dagarna för Karl-Olof Borg ligger på mountainbike-tävlingen och att stötta frun som också deltar. Tittar vi längre fram kommer det bli ytterligare rehabilitering för att i framtiden kanske ställa upp i fler O-ringen. Då utan cykel förhoppningsvis.

– Ja, det tror jag nog att jag kommer göra. Det är kul att springa. Det är mycket folk här och en härlig gemenskap.

Mer läsning