Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvall på kartan när PROs riksmästerskap i orientering avgjordes

Kämparglädjen var stor när ett 70-tal deltagare övervann både terräng och karta i Hudiksvall. Det blev ett blött, men lyckat riksmästerskap i orientering, signerat PRO.

Annons

Läs också: Kommunerna planerar flera boenden för äldre: "Utmaningen är att få ihop helheten"

Kring stigarna på Väster står ett 30-tal färgglada gympaskor på skuttsam uppvärmning. Det är den första av två dagar fyllda med orientering i Hudiksvall. Deltagare från hela Sverige har kommit för att ta sig an utmaningen i PRO:s riksmästerskap. Tävlingsansvarige Rolf Krohn är nöjd med uppslutningen.

– Vi har tävlingsdeltagare från så långt ifrån som Falkenberg. Den äldsta är 87 år gammal, säger han och nickar mot startlinjen.

Läs också: Läsartext: Hassela PRO 70-års jubileum

En klocka räknar ned, minut för minut. Förväntansfulla deltagare i färgglada kläder tar stadiga grepp om de utplacerade kartorna. Entusiasmen är stor, regnvädret till trots.

Många springglada orienterare trotsade regnvädret och deltog i PRO:s riksmästerskap i Hudiksvall under helgen.

– Det är väldigt trevligt även om det är tråkigt väder i luften. Alla är på gott humör, och dessutom ser vi fram emot kvällens sociala samvaro, säger Rolf Krohn.

Under onsdagen är det sprintlopp som gäller, och deltagarna måste ta sig både genom bostads- och parkområden. Torsdagen ägnas åt distansorientering.

Läs också: Hälsingemästerskapen i boule avgjort – här är segraren

– Det gäller att läsa kartan väldigt snabbt, springa fort naturligtvis och dessutom måste man hålla koll på var man befinner sig bland husen, säger Rolf Krohn.

För honom har orienteringen gått från att vara ett fritidsintresse till att bli en livsstil. Och det handlar inte bara om själva tävlingen, intygar Rolf Krohn.

– Jag har sysslat med det här mer eller mindre hela mitt liv, och kan säga att det roliga slutar efter loppet. Höjdpunkten är efter man gått i mål, för då börjar eftersnacket med motståndarna. Det är så intressant, säger Rolf Krohn.

Läs mer: Nya ägare tar över Björkbacken i Hassela – blir privat trygghetsboende

För tävlingsansvarige Rolf Krohn är orientering en livsstil.

Mer läsning