Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens O-ringen: "Lyrisk över arrangemanget"

/

Annons

Dagens orienterare

Adrian Bånga springer för Alfta-Ösa OK. Han är tolv år och själv minns han inte riktigt hur länge han hållit på med orientering.

– Nä, det minns jag inte, skrattar han och ser ut som om det nog var sedan han kunde börjat gå.

Han är en van kille i skogen och han åker på tävlingar rätt mycket. Några O-ringenveckor har det också blivit. Minst tre räknar han upp.

– Jag var i Skåne förra året, Boden året före och så är jag ju här i år, säger han.

När sporten träffar honom efter målgång på den tredje etappen ser han glad och nöjd ut. Någon bom blir det ibland, men det verkar inte gräma honom alltför mycket.

– Jag tycker det är jättekul. Sedan är det ju så mycket folk och annat att göra på en femdagars, menar Adrian.

I år bor han dessutom lite annorlunda på C-orten.

– Vi bor i ett tåg, en sovkupé som dom kört ner till lilla campingen på O-ringenstaden. Det är lite speciellt men häftigt, avslutar han.

Dagens prestation #1

Konstantin Serebryanitskii, Rehns BK, slutade på 14:e plats i H20E och är bra med i totalen. H20E är en tuff klass, men har häng på dem framför.

Dagens prestation #2

Eva Woxlin, Alfta-Ösa OK, hade en fin tredjedag med en 17:e plats. Hon inledde med en lite sämre dag, men var sedan 15:e på den andra. Eva Woxlin klättrar i totalen.

Dagens hiss

Som bevakare av sitt första O-ringen är man nära nog lyrisk över arrangemanget. Logistiken, alla hjälpsamma människor, de outtröttliga utövarna. Världsklass.

Dagens diss

Det har varit några gråa dagar, alltså. Orienterarna förtjänar bättre när det arrangeras en sådan folkfest. Men är det något sommarvädret 2015 struntar i så är det väl det.

Dagens citat

"Springer man en femdagars och får spindelväv i ansiktet, då har man kommit fel". Tydligen ett uttryck myntat av Njurunda-orienterare. I den här folkmassan blir det ingen spindelväv, det kan jag säga.

Dagens glädjespridare

Johan Lindén från Selånger SOK ersatte solen när den svek. Den mest sociala 10-åring jag någonsin träffat. Han ÄLSKAR O-ringen.

Mer läsning: Onsdagens resultat för hälsingelöparna.

Mer läsning

Annons