Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagens O-ringen: "Det ska bli grymt"

/

Annons

Dagens orienterare

Walter Lagerhäll är 16 år och orienterar för Rehns BK i Bollnäs. När han var nio år började han med orientering och till skillnad mot många andra familjer så var det han som fick familjen att börja orientera.

– Det var en nybörjargrupp som skulle starta och jag ville gå där och på den vägen är det, säger Walter.

Att han gillade sporten från början gjorde att familjen också började intressera sig och nu orienterar både hans föräldrar och två systrar.

– Jag tyckte det var kul och då testade de också när vi ändå var i skogen, säger han

I år är det Walters fjärde femdagars, men nu är han så stor att han bor med några kompisar.

– Vi är ett gäng som hyrt en stuga ihop. Det är väl rätt vanligt att man gör det när man blir lite äldre. Det är kul.

Den fjärde etappen inledde han klockrent, men sedan kom några småbommar. Han ser fram emot kommande tävlingar efter O-ringen.

– Ja, det är mitt sista år i distriktsmatchen nästa helg och sedan är det ju både USM och Norrlandsmästerskapen.

Till hösten blir det dessutom OL-gymnasiet i Sandviken för honom.

– Jag har väl siktat på det några år så det ska bli grymt.

Dagens prestation #1

Andreas Grybäck kör MTBO i klassen Open kort, men det tar inte ifrån honom bedriften för segern på den tredje etappen. Det blev en andraplats totalt. Kul!

Dagens prestation #2

Sara Eskilsson, Alfta Ösa, tävlar i D21E och där finns de allra bästa med. Sara är själv riktigt bra och även om inte den fjärde etappen var hennes bästa så är hon elva inför jaktstarten och det passar nog Sara bra. Kanske kan hon plocka några placeringar.

Dagens hiss

Olle Boström, Järla Orientering, visade hästkrafter på upploppet när han i suverän stil vann etapp fyra i H21 elit ett. Gåshud när hans slutspurt ackompanjerades av speakern Per Forsberg.

Dagens diss

Eftersom det råder nukleär vinter i juli räcker knappt skoteroverall i presstältet. Jag tackar sommaren 2015 för förkylningen.

Dagens citat

"Skit i det där nu". Ja, det var ju lätt för pappan att säga till sin förkrossade son som stod med kartan i hand och grät och stampade av ilska. Jag gillar vinnarskallar.

Dagens mest oväntade

Efter två etappsegrar och en andraplats i den tredje misslyckades världsstjärnan Simone Niggli, OK Tisaren, totalt under etapp fyra. "Väldigt, väldigt dåligt" sade hon själv efter sin 30:e plats.

Mer läsning

Annons