Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orhallascenen börjar ta plats

Till veckan börjar Orhallascenen på Orbaden att besökas av artister. Team Hanna, Jerry Williams och Tomas Ledin är några av dragplåstren till årets Orhalladagar.

Scenen som under året är förankrad i en hamn i Simeå flyttas på fredagen till Orbadens strand. En lite märklig flottfärd på Ljusnans vatten för förbipasserande turister kanske, men arrangören Kajsa Lönn säger att det är en mycket trevlig färd på den stora pampiga flottscenen.

- Själva flytten tar ungefär en och en halv timme och vi är samma gäng på sex, sju personer som flyttar den med hjälp av en båt som drar. Men det är lite svårt att hantera den och komma igenom passagen, men det går.

Scenen är ännu inte klädd med tak och väggar och ser ut som en stor flotte, och Kajsa Lönn förklarar att allt sådant runt omkring kommer att byggas upp i dagarna liksom arenan och restaurangtältet.

- Arenan är dock på plats och vi lyckades få till 80 extra sittplatser så nu har vi närmare 2600 platser. Det betyder att vi kan sälja några ytterligare biljetter till Jerry Williams som varit slutsåld i en månad.

Kajsa Lönn tror att anledningen till att Jerry Williams varit slutsåld och inte Tomas Ledin som hon själv gissat är att Orhallas scen generellt drar en lite äldre publik, som gillar att planera.

- Men det råder ingen tvekan om att han är en bra artist som behållit sin publik genom åren. Vi sålde 400 biljetter redan första dagen, säger Kajsa Lönn.