Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oremos nick avgjorde

Härnösand stod för bollinnehavet, men det var Söderhamns FF som skapade chanserna och gjorde matchens enda mål.

Emil Oremo blev segernickare efter paus.

– Simon (Åberg) fick på en perfekt pärla som jag skarvade in, säger han.

Annons

Den stora frågan före matchen var vem som skulle göra målen när fjolårets skyttekung Nermin Celjos är skadad och blir borta minst under hela vårsäsongen.

– Vi spelade för Nermin och vi vet att det nu behövs tio-tjugo procent till av allhopa. Det visade också laginsatsen i dag, säger Emil Oremo.

Svaret kan mycket väl finnas i just mittbacken Oremo. Lagkaptenen tog sitt ansvar när han i den 62:a matchminuten nickade in segerbollen.

– Vi hade slagit ganska många bollar mitt på och Härnösand var starka därinne, Då tänkte vi att vi slår den lite hårdare mot första stolpen och Simon (Åberg) fick på en perfekt pärla som jag skarvade in.

– Det blev svårt för målvakten när jag kom så nära.

Hemmalaget visade stor glädje efteråt och firade målet i närheten av mittlinjen i något som kan jämföras med en stor tv-puckhög.

– Naturligtvis! Det här betyder så mycket för oss. Varje match är som en final, fortsätter Oremo.

Söderhamn ståtar med noll insläppta mål och sex poäng efter två matcher. Bästa möjliga start för nykomlingen, alltså. Och precis som mot Piteå i premiären var det en stark försvarsinsats som låg bakom segern. Hela laget – från Emil Johansson i målet till innermittfältarna Simon Åberg/Terje Weijl och inhopparen Filip Enarsson – jobbade hårt under 90 minuter.

Framåt var Omar Guidji och Simon Fäger ständigt ett orosmoment och ställde hela tiden rätt frågor till Härnösands backlinje efter snabba omställningar. Det enda som saknades från anfallsduon var målen.

– Skönt, skönt, skönt! En grym försvarsinsats igen. Det är kanske inte så roligt att se på, men vägvinnande, säger Emil Oremo.

Matchbilden såg ut så att Härnösand hade bollen mest, men de riktigt vassa chanserna uteblev. Men de sista tio minuterna blev ändå dramatiska när bortalaget skapade ett visst tryck mot hemmamålet.

Nick Amartey Scharkowski fick också en jättechans, men bollen gick över målramen från nära håll och i slutminuterna fungerade SFF:s mittback Jonas Garcia Persson som räddare i nöden när han fick fram en fot i allra sista sekunden.

– Det spelar ingen roll hur mycket boll man har utan vad man gör med den. Och jag tycker vi gjorde bättre saker än Härnösand, säger tränaren Benny Dahlin.

– Vi har två nollor nu och det känns förstås underbart.

Hela 510 personer kom till Hällåsen för att se SFF:s hemmapremiär i division 2 Norrland.

– Då kanske det blir 610 nästa gång, säger Emil Oremo.

Den 7 maj väntar Hudiksvalls FF i säsongens första derby. Men först står två bortamatcher på tur för SFF.