Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oremo tror på nytt spelsystem

Djurgården går in i årets allsvenska med nya tränare, nytt spelsystem och utan favorittryck på sig. Det tror Johan Oremo är till lagets fördel.

Annons

Djurgårdens Johan Oremo kliver även han in i den allsvenska hetluften på måndag. Till skillnad från debutanten Emil Hedvall är anfallaren från Mohed inte direkt nervös, det har han varit med för länge för att bli.

– Nej, nervös är jag inte. Jag skulle vilja säga att det är väldigt motiverande att det kommer igång, säger Johan Oremo som spelat i fyra av Djurgårdens åtta träningsmatcher på försäsongen.

I dem har han gjort ett mål. Att det inte blivit fler matcher och därmed inte heller fler mål har att göra med bland annat sjukdom och landslagsuppdrag för Sveriges U21-lag.

Djurgårdens åtta träningsmatcher 2009 har inte direkt gett de allsvenska motståndarna skrämselhicka. En seger, sex kryss och en förlust är facit.

– Men det känns ändå jättebra. Det känns som om vi är starka och att det ska gå bra. Men det tar alltid ett tag med ny tränare (Zoran Lukic och Andrée Jeglertz), och nytt spelsystem. Men det ska bli spännande.

 

Vad betyder nya spelsystemet för dig och vem har du som anfallspartner?

– Vi spelar faktiskt med tremannaanfall. En spelidé vi har är att Christer Youssef och Hrvoje Milic ska löpa på kantern och slå inlägg till mig som jag ska nicka i mål...

 

Normalt brukar förväntningarna på Djurgården vara enorma. Hur är det i år?

– Vi är lite nederlagstippade i år. Det är många experter som tippar oss på fjortonde–femtonde plats och för första gången kan vi slå ur underläge och det känns faktiskt bra.

 

Ni genrepade mot Helsingborg, 2–2, den 30 mars. Kommentar!

– Jag var inte med då, men vi spelade bra och ledde med 2–0, men slarvade och tappade.

 

Det här blir din andra säsong i Stockholm. Hur trivs du där?

– Bra, jättebra. Men vi håller på att leta nya lägenhet. Som djurgårdare känns det inte bra att bo i AIK-land, Solna, ha, ha.