Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oremo fixade straffen som gav Djurgården segern

En märklig match, en märklig plan – och ett märkligt avgörande.
Daniel Sjölunds sena straffmål gav tre poäng till Djurgården mot Örebro.

Annons

Det var inget fotbollsgodis som lagen visade upp på åkern innanför Stockholm Stadions läktare. Men det som kändes som en typisk 0–0-match slutade ändå med 1–0-seger sedan Djurgården fått en straff med kvarten kvar att spela.
Johan Oremo fälldes av Michael Almebäck och Daniel Sjölund valde en lös, konstig, halvtaskigt slagen lobbstraff – som dock lurade annars duktige John Alvbåge i Örebromålet.
– Jag kan inte säga att det är en dålig straff, för det blev ju mål, sade Alvbåge efteråt.
– Jag har haft plus på straffar hela året, så jag skulle vänta ut honom men fick plötsligt för mig att han skulle dunka den hårt i ett hörn. Jag är på den, men har svårt att förklara varför jag inte räddade den. Jag kommer grubbla på detta ett tag nu.
Inte nog med att straffen var märkligt slagen – den var inte helt självklart dömd heller. 

Syndabocken Michael Almebäck:
– Det är inte straff. Tråkigt att domaren inte kan stå emot trycket, sade mittbacken och får medhåll av Alvbåge.
– Han (domaren Åke Andreasson) stod bra placerad. Jag vill inte efter första omgången av allsvenskan gå ut och kritisera domarna nu när de satsar professionellt och allt, men det kändes konstigt att det blev straff. Det sägs ju att det inte finns något som heter otur, men i dag hade vi otur, sade ÖSK-målvakten.
Straffen var som matchen, knappast klockren eller välgjord – men vad gjorde det? De tre poängen värmde gott för de drygt 11 000 på läktaren.
Och Daniel Sjölund, lagkapten för dagen, var nöjd efteråt. 

– Jag har aldrig provat en sådan förut. Egentligen var det Andrej (Komac) som skulle slå den, men han ville inte, så då bestämde jag mig för att slå den så. Det var kul att testa, och det är en straff och blev mål. Mer än så kan det inte bli.
Djurgårdstränaren Andrée Jeglertz:
– Det var inte den bästa straff Daniel har slagit, men det blev mål. Han kommer stå med på straffskyttelistan även nästa match. Skönt med tre poäng, de här spelarna är värda segern.

Niclas Green/TT