Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordnar manifestation mot rasism

"Är du också trött på rasistiska uttalanden?" Det frågar tre kvinnor som blev mycket arga efter att nazisterna dök upp i Bollnäs i lördags. Nu arrangerar de tillsammans en manifestation med talare och underhållning mot rasism.

När den nazistiska gruppen dök upp på Brotorget uttryckte många sin ilska över dem på sociala medier. Tre av dem som blev mest förbannade, och som då bara var bekanta, är de som står bakom manifestationen som ska arrangeras i Bollnäs på fredag eftermiddag.

- Jag såg dem inte på Brotorget, utan jag läste om dem på Facebook. Och jag blev så arg och tänkte att nu gör vi något mer än bara skriver, säger Ester Rogalski Åkerström.

Samtidigt som den nazistiska gruppen lämnade Brotorget skapade hon ett evenemang på Facebook för att kolla av intresset för en manifestation. Responsen blev en positiv överraskning.

- Det är väldigt många som är väldigt engagerade, säger Ester Rogalski Åkerström.

Under manifestationen ska trollkarlen Jakob underhålla och berätta om hur magi är en universell form av underhållning. Även elever från estetiska programmet kommer att underhålla och en talare ska berätta bemötandet i Sverige för den som kommer från ett annat land.