Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orbaden – en förort till Järvsö

/

Helene Åkerström som driver Orbaden Konferens & Spa är med i Destination Järvsö, trots att hennes företag ligger i Bollnäs kommun.
– Jag måste hänga på de här större dragarna. Det är så i turistsvängen att även andra företag kan leva på de stora dragarna. Orbaden är inte lika välkänt som Järvsö, och här finns inte lika mycket att göra. Orbaden är som en förort till Järvsö ...

Annons

Orbaden ligger ungefär 2,5 mil söder om Järvsö och det är enkelt att ta sig mellan de båda orterna, något som Helene Åkerström dragit nytta av. Sedan fyra år tillbaka erbjuder hon, i samarbete med Järvsöbacken, ett skidpaket där boende, logi och liftkort ingår.

– Vi har många weekendgäster som köper skidpaketet, men det är långt ifrån fullt på sportlovet. Men det blir fler och fler.

Men samtidigt som samarbetet innebär en ömsesidig nytta gäller det för de enskilda företagarna att utveckla och marknadsföra sina egna anläggningar.

– Vi måste vara tillräckligt bra så att de gästerna som väljer att bo hos oss ska ju tycka att det är värt besväret att ha 20 minuter till backen.

Orbaden erbjuder även rovdjurspaket i samarbetet med Järvzoo.

Mer läsning

Annons