Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orättvisan fortsätter

Kristdemokraternas Göran Hägglund vill framstå som ledare för det parti som värnar om pensionärerna genom att driva frågan om sänkt skatt.

Annons

Han har inte fått något gehör för sina böner hos sina alliansvänner, men nu kommer han med beskedet att alliansens budget innehåller höjning av högkostnadsskyddet för såväl sjukvård som medicin. Höjningen blir från dagens 900 till 1 100 kronor för sjukvård och från 1 800 till 2 200 kronor för medicin. Detta kommer att drabba framför allt de kroniskt sjuka och äldre i samhället.

Som socialminister är han i allra högsta grad ansvarig för detta. Alliansens lek med pengar, ge med ena handen och ta med den andra fortsätter. Sannolikt blir det ingen skattesänkning för pensionärerna, och om det blir det så tidigast 2013, kanske 2014.

Med de här höjningarna tär man ytterligare på de äldres och sjukas ekonomi medan andra lyfter 10 000-tals kronor i skattelättnader. Alliansens politik ökar klyftorna i Sverige, och det kommer att fortsätta i samma banor så länge de får regera.

Bengt-Olof Hedman (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel