Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orättvisa skattesystem

Replik till Lars Beckman (7/9) .

Moderaterna har meddelat att den utlovade skattesänkningen för pensionärerna inte genomförs. Det blir heller ingen behandling i riksdagen. Till detta har förstås C, FP och KD att anpassa sig. Moderaterna talar för hela alliansen.

Det är visserligen ingen stor skattesänkning – 100-300 kronor per månad, minst för den som mest behöver. För en pensionär med låg pension är varje krona viktig. Pensionärerna har 2010 och 2011 dessutom drabbats av minskade pensioner, vilket gjort deras ekonomiska situation än mer utsatt. Alliansregeringen säger sig värna om pensionärerna, detta talar inte för det.

Lars Beckman, mindre ekonomiska förbättringar välkomnas, men jag vill understryka att pensionärerna fortfarande halkar efter standardutvecklingen i samhället, och kompenseras inte för minskningarna när finanskrisen aktiverade bromsen.

Man säger sig ha råd att sänka skatten för de som redan har en vettig inkomst, och som vanligt ska man sänka skatten för de som tjänar mest. Dessutom sänks skatten i procent. En procent på stor summa ger stor utdelning. En procent på liten summa ger liten utdelning.

Kommer detta att fortsätta, så kommer det att bli ekonomisk kris för de svaga pensionärerna i samhället, och sjukvård och omsorg kommer att drabbas.

Tord Björck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel