Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orättvisa krav på föräldrar

Nu får det vara nog!

På dagis i Rengsjö ordnas det "fixardagar". Det innebär att vi föräldrar ska på en ledig dag, typ söndag, åka till dagis och hjälpa till med olika saker. Det kan vara allt från att måla fasaden, bygga lekstugor, bygga staket runt gungställningen och så vidare. Varför i hela friden ska vi hålla på med det? Vi betalar skatt som alla andra och inte får vi någon lägre dagistaxa för det!

Samma gäller på skolan! Där ska vi föräldrar också sköta om skolgården vissa dagar per år! Vintertid har vi spolschema så att barnen kan få en is att åka på under raster och på idrotten! Är det så på stadsskolorna också? Nej! För där kommer det en bil från kommunen som spolar!

Dessa arbetssysslor skulle ju skapa sysselsättning för andra som går arbetslösa eller behöver ha ett "lättare" arbete i stället för att vi föräldrar som redan har ett heltidsjobb ska vara där på vår ledig tid!

Jag är så trött på att vi som bor på landsbygden ska vara så snälla och hjälpa till på andra villkor än de som har skola och dagis inne i Bollnäs. Vi har gett kommunen lillfingret och de har tagit hela handen!

Nu får det vara nog! Jag tänker inte komma, varken på fixardagar eller spola isen i fortsättningen! Jag betalar skatt som alla andra och vill ha lika villkor som dem som har skola och dagis inne i stan!

Ge jobbet (fixa på dagis och spola is) till någon som behöver det bättre!

Irriterad förälder!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel