Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionsrådet om Teleperformances varsel: "Jag lider med mina tidigare kollegor"

Artikel 2 av 2
Teleperformance i Ljusdal
Visa alla artiklar

Markus Evensson (S) är inte förvånad men besviken över att Teleperfomance varslar 132 personer i Ljusdal. Han hade hoppats att företaget där han själv har arbetat i tio år skulle blivit kvar, trots att de tappat en stor kund.

På torsdagen kom beskedet att Teleperformance varslar 132 anställda och efter sommaren ska verksamheten avvecklas från Ljusdal. Anledningen uppges vara att en av företagets kunder har sagt upp avtalet med Teleperformance.

TV+TEXT: 132 personer varslas på Teleperformance

– Det är oerhört tråkigt att det blir på det här sättet. Jag har själv jobbat där och jag lider med mina före detta kollegor, säger Markus Evensson (S) som är oppositionsråd i Ljusdal.

Han har hört det snackas om att den stora kunden var på väg bort. Han inte förvånad över beskedet, men han är besviken.

– Att en kund sticker kan man inte göra något åt, men det hade varit kul att se att företaget som funnits här i någon form sen 1997 hade sagt att de har sån stark grund i Ljusdal och vill stanna kvar, men det verkar man inte vilja. Det är tufft, säger Markus Evensson.

Artikel från 2014: 13 anställda sägs upp från Teleperformance i Ljusdal

För en kommun som redan lider av hög arbetslöshet är det ett hårt slag när en av de största arbetsgivarna varslar så mycket folk. Från politiskt håll vet Evensson inte vad man kan göra i nuläget, men framgent menar han att kommunen bör titta på bland annat Hudiksvall.

– De har varit med om såna här saker när de tappat Hiab och liknande företag. VIlka kontakter har de tagit? Vi behöver kanske kontakta någon på regeringsnivå, vad finns det för hjälp att få hjälp från staten i såna här lägen. Sen måste vi försöka agera på något sett och se, kan vi attrahera någon annat stort företag, ja det återstår att se, säger Markus Evensson.

Vi har sökt ansvariga på Teleperfomance.

Under fredagen ska Teleperformance anordna en presskonferens om varslet i Ljusdal.

Varken fackliga representanter eller kommunalrådet Lasse Molin (M) vill uttala sig före fredagens presskonferens. Vi kommer sända live från fredagens presskonferens.

2014 varslades alla anställda vid Teleperformance i Söderhamn om uppsägning. Läs mer om det här.