Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionsråd söker samförstånd

Det skulle bli mer gjort i Ljusdalspolitiken om kommunledningen med Socialdemokraterna i spetsen valde tidiga samförståndslösningar. Det anser oppositionsrådet Lasse Molin (M).

– När S, SRD och V har gjort upp om de viktigaste förtroendeposterna och fått majoritet vore det på plats med ett program som man kunde förhålla sig till. När det nu inte finns någon tydlig majoritet ställer det stora krav på det politiska ledarskapet, säger Lasse Molin med tydlig adressat, kommunalrådet Roland Bäckman (S).

Bäckman säger att det finns täta kontakter i den trepartikonstellation som har teknisk valsamverkan men att det inte alltid innebär samsyn.

– Däremot bör ingen tvivla på var vi står i ideologiska frågor som till exempel vad som ska vara i kommunal regi och inte läggas ut på entreprenad, säger Roland Bäckman.

Oppositionen Nydanarna med de fyra borgerliga partierna och Miljöpartiet har emellanåt fått stöd i frågor av SRD – i utbildningsnämnden till och med av V. Även andra konstellationer har uppstått.

När det gäller partnerskapet med kommuner i Kenya som kommunfullmäktige avvisade klev Miljöpartiet över till S och V och SRD till de övriga.

Roland Bäckman anser att mycket görs för samförstånd redan i dag men att en del kan bli bättre.