Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oppositionen vill se prövning

Den politiska oppositionen i Hudiksvalls kommun vänder sig till förvaltningsrätten, för att få beslutet att betala pengar till Folkets hus-föreningen laglighetsprövat.

Kommunstyrelsens beslut att betala 408 000 kronor till Folkets hus-föreningen timmarna före konkursen bör upphävas. Det anser den samlade oppositionen, som begär en laglighetsprövning hos Förvaltningsrätten i Falun.

- Det är vår skyldighet mot kommuninvånarna. Det är många som har hört av sig om det här, säger Göte Bohman (MP), som tillsammans med resten av oppositionen var emot beslutet som fattades den 11 mars.

Oppositionspolitikerna, som anser att kommunstyrelsen har överskridit sina befogenheter, hänvisar till kommunallagen i sin hemställan till förvaltningsrätten. De anser att utbetalningen är ett brott mot kravet på god ekonomisk hushållning.

- Det är 408 000 kronor av dina och mina pengar, säger Håkan Rönström (M).