Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Opposition utan trovärdighet

Moderaterna har låtit Skop mäta sin egen popularitet. Något som gick att se och höra på nyheterna i morse.
Och, lite förutsägbart, har Moderaterna ett mycket högt förtroende hos väljarna för deras sätt att hantera den ekonomiska krisen.

Över 90 procent av Moderaternas väljare, tycker att regeringen gör ett bra eller mycket bra jobb. Inte så förvånande.
Kanske mer förvånande är att oppositionens väljare också är nöjda.
Över hälften av Socialdemokraternas väljare, två tredjedelar av Miljpartiets väljare och kanske mest förvånande, 38 procent av Vänsterpartiets väljare, tycker att regeringen hanterar krisen väl.
Så när oppositionen nu kritiserar regeringens krispolitik, senast i morse var Thomas Bodström (S) ute och kritiserade ungdomsarbetslösheten, så vet de att många av deras väljare tycker att regeringen gör ett bra, eller till och med, ett mycket bra jobb.
Det måste vara tungt att vara i opposition när inte ens en majoritet av Socialdemokraternas egna väljare tycker att regeringen gör fel.
Och framförallt är det en stor skillnad mellan vad oppositionens partiledningar tycker om regeringens politik och vad deras väljare tycker om den.
Kanske något att gemensamt fundera över för oppositionen?