Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppnar gemensamt kontor

Den 2 december öppnar Skatteverket och Försäkringskassan sitt gemensamma servicekontor i Arbetsförmedlingens nya lokaler i Bollnäs.
Handläggarna ska hjälpa kunderna med både skatte- och sjukförsäkringsärenden.

I maj 2007 informerade Skatteverket om sin stora omorganisation. För Hälsingland innebar detta att kontoren i Ljusdal och Bollnäs skulle ställas om till mindre servicekontor med bara några få tjänster. Målet var också att de skulle samarbeta med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

Över två år har gått sedan dess och i Bollnäs finns numera bara expeditionen öppen, som fem anställda bemannar.

När omorganisationen presenterades arbetade cirka 50 anställda på Skatteverkets kontor i Bollnäs och Ljusdal. En del av dem har gått till andra arbetsgivare, medan nio medarbetare i Bollnäs tackat ja till pensionsersättning. Resten har omplacerats inom verksamheten.

- Jag tycker att det blev en bra lösning. Ingen har gått ut i arbetslöshet, konstaterar Sven Brodd.

Redan i dag finns Försäkringskassan på plats två dagar i veckan i Skattverkets nuvarande expedition för att sköta sina kundärenden. Ett samarbete som kommer att utvecklas ännu mer när servicekontoret flyttar in i Arbetsförmedlingens nya lokaler på Collinigatan den 2 december. Det vill säga i samma lokaler som Försäkringskassan tidigare huserade i.

Då kommer två handläggare, fem dagar i veckan, att hjälpa kunderna med både skatte- och försäkringsärenden.