Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppnar för säkrare återvinningscentral

I dag måndag öppnas den nya huvudrampen på återvinningsstationen Åkerslund.
– Verksamheten ökar med fler besökare och nu finns en bättre anläggning för de som kommer hit, säger Kent Andrén, driftledare på Åkerslund.

Nu är upprustningen av Ljusdals kommuns återvinningscentral Åkerslund i stort sett klar. I dag öppnas huvudrampen, därifrån besökare lämnar återvinningsbart avfall, som har varit det stora projektet i vår.

Den stora skillnaden är att det nu finns tre filer på rampen, varav en är för genomfart. En gångväg är byggd innanför den vänstra filen och det är högre i tak än tidigare.

– Tanken är att få till ett flöde genom anläggningen där bilarna hela tiden kan åka framåt utan att behöva backa eller vända. Nu kommer köerna att minska och det blir mer plats runt bilarna, säger Kent Andrén, driftledare på Åkerslund.

Genom att lastytan förlängts har antalet återvinningscontainrar på vänster sida fördubblats. Det finns till exempel två stationer för att lämna brännbart avfall.

Till höger finns en nybyggd station för inlämning av farligt avfall, som tidigare varit utomhus. Även en kundtjänst är nyligen uppförd i anslutning till rampen.

Kontor och en mindre ramp för lämning av trädgårdsavfall har varit klar sedan tidigare.

Arbetet med huvudrampen planerades att vara klart vid månadsskiftet maj/juni men blev försenat. Det är fortfarande en del jobb som återstår.

– Det är lite småfix kvar som skyltning vid utfarten och asfaltering. Vi ska även byta ut grindarna vid entrén. Besökarna får ha lite överseende med att det kan vara en del maskiner i farten, säger Kent Andrén.

Ett förråd ska även byggas för elskrot.

– I augusti planerar vi att ha någon invigning. Men på måndag öppnar rampen för första gången, säger Kent Andrén.